Erik langer bij Brassband Breukelen!

Erik van de Kolk verlengt periode bij Brassband Breukelen
Met gastdirigent Erik van de Kolk is de band in januari gestart met zoom-meetings waarbij in secties wordt gewerkt, en de musici huiswerk krijgen. Hoewel er dus nog geen fysieke repetities zijn geweest, staat de muziek al vol met aanwijzingen. Elk lid is erg enthousiast over deze manier van werken. Hiermee blijven de musici actief en gemotiveerd. De respons uit de band op de werkwijze van Erik van de Kolk is absoluut positief. Van afhaken door leden is in het geheel geen sprake. De eerste maanden van 2021 stond de voorbereiding in het teken van het Dutch Open in Groningen in juni 2021. Helaas is dit evenement geannuleerd, maar hierdoor laat de band zich niet uit het veld slaan. Op naar de volgende geplande activiteit en wel het NBK in Vredenburg Utrecht. Het programma voor het DOBC wordt even in de koelkast gestopt en gauw door met het verplichte werk van Joop van Dijk: From San Marco Quarter. De eerste sessies zitten er alweer op en de muziek is al voorzien van de nodige aantekeningen.
Het liefst hadden we natuurlijk live met Erik v/d Kolk gewerkt en dat zit er voorlopig nog niet in. Heel spijtig, zeker gezien het feit dat de gastdirigent tot en met juni 2021 zou blijven. Gelukkig zijn we met Erik v/d Kolk tot overeenstemming gekomen dat hij tot en met maart 2022 zijn rol als gastdirigent zal blijven vervullen bij Brassband Breukelen. Hier zijn we als band zeer verheugd mee! Dit geeft ons de zekerheid om ook live met Erik v/d Kolk aan de slag te gaan en al het digitale voorwerk in de praktijk te brengen en tentoon te spreiden tijdens concerten en concoursen.

Erik van de Kolk gastdirigent bij Brassband Breukelen

Na de aankondiging van het afscheid van Syde van der Ploeg, september jongstleden, heeft Brassband Breukelen haar gedachten laten gaan over de invulling van de ontstane opengevallen post.

Brassband Breukelen is zeer verheugd om te melden dat er is gekozen om voor een periode van ongeveer 6 maanden op projectbasis met Erik van de Kolk een samenwerking aan te gaan.

Erik van de Kolk heeft een grote staat van dienst bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Zo is hij vaste dirigent van het Gelders Fanfareorkest, de Vriezenveense Harmonie en Emergo uit Castricum en werkt hij met regelmaat met grote en bekende Engelse brassbands.

Erik van de Kolk zal vanaf januari 2021 tot en met het Dutch Open Brass Band Championship -dat gehouden wordt op 12 juni 2021- intensief met Brassband Breukelen een traject gaan afleggen. Deze samenwerking zal in ieder geval voor het eerst te beluisteren zijn tijdens ons voorgenomen jubileumconcert dat we 27 maart 2021 gaan houden in Utrecht.

Onderwijl zal er in 2021 een sollicitatieprocedure worden opgestart, voor een permanente invulling van de ontstane vacature. Houd onze website, Facebook en andere sociale media in de gaten om alles mee te krijgen van het proces aangaande de vacature, nieuws over op handen zijnde concerten en ons muzikale avontuur met Erik van de Kolk.

Brassband Breukelen heeft nieuwe webmaster

Aan wie kun je vandaag de dag het beheer van een website het beste overlaten? Aan de jeugd natuurlijk. Dus wordt de website van Brassband Breukelen vanaf 7 september beheert door het jongste lid van de vereniging, Daniëlle van Mourik!

U kunt Daniëlle bereiken via het email adres van de webmaster (zie ‘Contact’).

Brassband Breukelen bestaat 101 jaar … in 2021!

Brassband Breukelen had grootse plannen voor de viering van het Eeuwfeest in 2020. Maar ja, toen kwam er een virus langs en konden alle plannen in de prullenbak. Alle plannen? Nee hoor, ons spetterende (neemt u dat vooral niet letterlijk in deze onzekere tijden) jubileumconcert is gewoon uitgesteld naar 27 maart 2021.

Best cool eigenlijk: een eeuw bestaan en doen alsof je neus bloedt en dan een jaar later doodleuk je 101-jarig jubileum vieren. Waar maak je zoiets mee? Bij Brassband Breukelen! Noteer de datum, houd de berichtgeving in de gaten, want dit concert wil je niet missen.

Afscheid Syde van der Ploeg

Na 5 jaar samenwerking met Brassband Breukelen zal Syde van der Ploeg aan het einde van dit jaar afscheid nemen als dirigent van de vereniging.

Brassband Breukelen kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met Syde van der Ploeg. Hij startte in 2015 als dirigent bij Brassband Breukelen. In de afgelopen jaren heeft Syde met veel enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band. Daarbij stond speelplezier, humor, hard werken en verbondenheid altijd hoog in het vaandel.

Onder leiding van Syde werden veel bijzondere concerten gegeven in de omgeving van Breukelen en ver daarbuiten. Hierbij valt te denken aan voorjaarconcerten met verscheidene gerenommeerde gastartiesten, de concerten in park Boom & Bosch en de zeer goed bezochte kerstconcerten in Koetshuis De Zadelhoff. Maar ook nam Syde samen met Brassband Breukelen aan verschillende wedstrijden en concoursen deel.

De komende periode gaan dirigent en band zich concentreren op een waardige afsluiting van de jarenlange samenwerking met nog enkele concerten. Ook zal Syde nog een rol vervullen bij ons op handen zijnde 100-jarig jubileumconcert. Daarnaast zal Brassband Breukelen een traject opstarten om een opvolger voor Syde van der Ploeg te vinden.

De nieuwe tenues zijn er!

Het heeft even geduurd, maar onze nieuwe tenues zijn klaar! Dank zij de genereuze ondersteuning van de Stichting SBB Fonds heeft Brassband Breukelen zich voor het Jubileumjaar 2020 helemaal in het nieuw kunnen steken. Naast nieuwe concert-overhemden hebben we nu ook polo’s voor warme dagen. De kleur laat zich het beste omschrijven als ‘wolkenblauw’ en is dus wat sprekender en frisser dan het turquoise van de oude tenues. Op de voorzijde is het nieuwe logo van Brassband Breukelen geborduurd en op de achterkant een ‘artist impression’ van de ‘skyline’ van Breukelen, met het silhouette van de Hoge Brug, de Vechtbrug, de molen bij het station, het poortgebouw van Nijenrode en de watertoren van Breukelen-Noord.

Brassband Breukelen 4e op NBK 2019

BBB heeft op de Nationale Brassband Kampioenschappen op 26 oktober jl. beslag gelegd op de vierde plaats in de 1e divisie. De jury waardeerde onze uitvoering van Alpina Brass, een werk van Jan van der Roost, met 87 punten.

Het jury rapport was lovend over het fraai gespeelde langzame middendeel, maar kritischer over het raffinement in sommige passages. Wel waren er complimenten voor de mooie sound en de individuele klasse van de band.

Winnaar in de eerste divisie werd, net als vorig jaar, Brassband Pro Rege uit Heerenveen met 93 punten.

aBBBey Road

Vijftig jaar geleden brachten de Beatles hun laatste, en wellicht beroemdste, album uit: Abbey Road. Wat dat met Brassband Breukelen te maken heeft? Lees het onderstaande persbericht van muziek maatschappij Universal Music maar:

PERSBERICHT:

Nederlands bekendste popkenner Leo Blokhuis zal op vrijdag 27 september de deuren openen van de officiële Beatles Pop-Up Store in winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht. Hier kunnen Beatles-fans gedurende twee weken hun hart ophalen aan meer dan 300 veelal exclusieve Beatles-items.

De Pop-Up Store wordt geopend ter ere van het 50-jarige jubileum van Beatles-klassieker ‘Abbey Road’. Van het album, met daarop songs als ‘Here Comes The Sun’, ‘Come Together’ en ‘Something’,  verschijnen op dezelfde dag vernieuwde, opnieuw gemixte heruitgaves vol nooit eerder uitgebrachte opnames. Naast alle heruitgaves van ‘Abbey Road’, waaronder de voor onze winkel exclusieve picture disc LP, zullen er allerhande Beatles zaken te koop zijn in de winkel, waaronder alle Beatles (en solo) albums op CD en LP, shirts, posters, boeken, magazines, games, mokken, sokken, kaarten, koelkastmagneten en noem maar op!

Maar er is meer: iedere vrijdag, zaterdag en zondag is er een live optreden, behalve de laatste zondag, dan is er de grote Beatles Pop Quiz. Alle live-artiesten zullen een set van drie à vier nummers spelen, waarvan in ieder geval twee Beatles-covers. De Brassband speelt twee maal een 30 minuut durende set met louter Beatles-repertoire.

Hieronder de complete programmering:

27 sept: Officiële opening door Leo Blokhuis (14:00 uur)

27 sept:  Optreden Alain Johannes (bekend van o.a. Queens Of The Stone Age, Them Crooked Vultures, Chris Cornell, Eleven, Desert Sessions) (14:30 uur)

28 sept: Optreden JB Meijers (14:30 uur)

29 sept: Optreden Yori Swart (15:00 uur)

4 okt: Optreden Niels Geusebroek (17:00 uur)

5 okt: Optreden Blackbird (14:30 uur)

6 okt: Optreden Yorick van Norden (15:00 uur)

11 okt: Optreden Rachel Louise (The Blue Birds) (16:30 uur)

12 okt: Optreden Brassband Breukelen (14:30 en 15:30 uur)

13 okt: De Ultieme Beatles Quiz met Leo Blokhuis (14:00 uur)

Iedere zaterdagochtend kan er Beatles Monopoly worden gespeeld in de store.

De Beatles Pop-Up store is van 27 september t/m 13 oktober iedere dag geopend van 10.00 – 20.00 uur, dus kom gerust een keer een kijkje nemen.

Waar je precies moet zijn? Hier: Hoog Catharijnepassage 9 in de Zuidpassage het winkelcentrum (naast de duidelijk zichtbare Samsung winkel).

We hopen jullie daar te zien!