Dirigent

Erik Kluin

Erik Kluin, woonachtig in Apeldoorn, werd op 18 oktober 1979 te Ugchelen geboren en begon zijn muzikale loopbaan op zijn 8e jaar bij de plaatselijke harmonie.

Begonnen als saxofonist en later overgestapt op trombone, kreeg les van o.a. Bart van den Brink en Jilt Jansma. In 2005 studeerde hij af aan het conservatorium van Arnhem. Als trombonist speelde hij jaren bij het Trompetterkorps Bereden Wapens van de Landmacht en remplaceerde hij o.a. bij het Nationaal Jeugd Harmonieorkest, Nationaal Jeugd Fanfareorkest, het Gelders Orkest en diverse symfonie orkesten.

In 2005 is Erik cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Zwolle waar hij HaFaBra directie studeerde. Hij kreeg daar les van Tijmen Botma en Alex Schillings. Inmiddels heeft Erik met zijn orkesten diverse prijzen in de wacht weten te slepen. Waaronder titels op het Open Nationaal Fanfare Kampioenschap, Nederlandse Brassband Kampioenschappen, het Wereld Muziek Concours en diverse succesvolle deelnames aan reguliere concoursen.

Sinds mei 2022 is Erik dirigent bij Brassband Breukelen. Daarnaast is Erik ook als dirigent verbonden aan Fanfare KNA Lunteren en Fanfare Crescendo Ratum. Naast het dirigeren is Erik ook werkzaam als docent muziek binnen het voortgezet onderwijs.