BBB 100

Wat zouden ze trots zijn geweest toen in 1920; Colenbrander, de directeur van de melkfabriek, Van Dijk, van de gelijknamige drukkerij, Folkerts van de slachterij, de kaashandelaar Molenkamp, schoenmaker Aerts, Van der Grift, de veehouder, Frowein, de Breukelse horlogemaker en fabrieksarbeider Hogenes, als ze zouden hebben geweten dat een eeuw later ‘hun’ Muziekvereniging Breukelen aan de top van de Nederlandse blaasmuziek zou meedraaien. Met een voor die tijd enorm startkapitaal van ruim 4.000 gulden, dat bijeengebracht was door giften van bedrijven en individuele  Breukelaars, kon een instrumentarium worden aangeschaft en kon een start worden gemaakt met de amateur muziekbeoefening in Breukelen. Nu, bijna een eeuw later speelt Brassband Breukelen mee in de 1e divisie op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en in 2020 hoopt de band dus 100 jaar te bestaan.

Inmiddels is een jubileumcommissie ingesteld die voorbereidingen treft voor de viering van dit eeuwfeest. Houd u onze website in de gaten voor meer nieuws!

Het eerste tastbare bewijs van ons aanstaande jubileum hebben we binnen! Jörgen IJsendorn heeft in opdracht van Brassband Breukelen een heus jubileum muziekstuk gecomponeerd. Om onze binding met de Vechtstreek én het plezier in het muziek maken te benadrukken kreeg het als titel “Vechtlust”. Vechtlust is een intrada, een kort stuk dat gespeeld wordt als opening van een concert en zal gedurende ons hele jubileumjaar 2020 bij al onze activiteiten worden gespeeld.