Oud en Nieuw Concert

Op 22 juni jl. concerteerde Brassband Breukelen samen met het Frysk Jeugd Fanfare Orkest als afsluiting van het muzikale seizoen met als thema “Oud en Nieuw”. “Oud” in dit verband is Brassband Breukelen, één van Nederlands meest respectabele brassbands, inmiddels 99 jaar oud! “Nieuw” dat zijn de Friese kids, met een gemiddelde leeftijd van nog geen 18 jaar. De twee orkesten speelden ook in 2017 al eens gezamenlijk, en dat werd een vrolijk en enthousiast concert. Dat wilden we dit keer nog eens overtreffen met zowel “oud” als “spiksplinternieuw” repertoire. “Oud” is ook alweer het succesvolle seizoen dat achter ons ligt, en met name Brassband Breukelen kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, waarin het zijn eeuwfeest zal vieren.

Nooit wars van een stuntje had Brassband Breukelen de bekende cabaretier Youp van ’t Hek gevraagd de avond te presenteren, vanwege zijn bekendheid met het thema “Oud en Nieuw”. Maar Van ’t Hek  bedankte voor de eer: “Wat een flauwekul. Oud en Nieuw vier je maar één keer per jaar, en da’s op 31 december. Hiermee zou ik mezelf belachelijk maken en dat kan niet de bedoeling zijn. Ik maak alleen anderen belachelijk!”, aldus Van ’t Hek.

Via onderstaande link krijgt u een mooie impressie van het concert te zien (let op: voor gebruik op mobiele devices moet de app Google Photos zijn geïnstalleerd):

Foto’s Oud en Nieuw Concert