Nieuws

Rabobank Clubkas Campagne

Brassband Breukelen heeft een heel mooi bedrag mogen ontvangen via de Rabobank Clubkas Campagne. Wij willen de Rabobank Gooi en Vechtstreek en alle mensen die hun stem op ons hebben uitgebracht heel erg bedanken. Dit bedrag zal ten goede komen aan diverse activiteiten tijdens ons jubileumjaar in 2020. 

 

 

Brexit Brass - Voorjaarsconcert Brassband Breukelen 2019

Zaterdag 23 maart gaf Brassband Breukelen haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de aula van het Broklede College. Dit jaar heeft de band ervoor gekozen om de muziekkeuze middels een thema in te kleden en wel met: Brexit Brass; they may leave, but their music remains.

Het programma voor de pauze bestond onder andere uit een variatie of een thema van de Engelse componist Tallis, maar iconische Engels gebieden als Canterbury en Wales kwamen ook aan bod. Tijdens dit gedeelte van het programma werden er twee leden van de vereniging gehuldigd, zij zijn beide al 40 jaar trouw lid van Brassband Breukelen.

Na de pauze belichtte Brassband Breukelen een andere kant van de Engelse muziek. The Beatles, James Bond, Deep Purple maar ook een typische Engelse mars passeerde de revue. Met als klap op de vuurpijl een speciale festival mars gebaseerd op de bekende melodie van Rule Brittania. Brassband Breukelen laat de hele avond zien en horen dat het beschikt over een uniek geluid, individuele klasse in combinatie met bijzonder samenspel. De gehele avond was in stijl van de Britse muziek en of de Brexit nu hard, zacht of helemaal niet plaatsvindt, dat maakt Brassband Breukelen niet uit. Muziek verbroedert, spreekt de universele taal en moet je voelen. Brassband Breukelen sluit geen grenzen, maar verlegt de muzikale grens weer eens op hoog niveau.

Op 22 juni 2019 zal Brassband Breukelen weer te beluisteren zijn. De exacte details zullen snel volgen via de website en andere sociale media. Houd dit goed in de gaten!

 

Voorjaarsconcert Brassband Breukelen 2019

Graag nodigen wij u uit voor ons concert op zaterdagavond 23 maart a.s:

'BREXIT BRASS'

Eind maart is het zover, dan verlaat “The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland” de Europese Unie en is de Brexit een feit. Brassbands hebben een bijzondere band met de Britten, want de brassband is tenslotte toch een Britse uitvinding. En de muziek die brassbands spelen komt ‘more often than not’ ook uit de UK. Vandaar dat Brassband Breukelen het een goed idee vindt om in de week van de Brexit haar voorjaarsconcert geheel in het thema van de Britse muziek te stellen. Want wat de politici, de pers, de Brexiteers en de Remainers ook mogen vinden: MUZIEK KENT GEEN GRENZEN!

U kunt die avond genieten van een verrassend programma dat loopt van een prachtige variatie op de middeleeuwse muziek van Thomas Tallis via bewerkingen van de (nu al bijna klassieke) muziek van de Beatles en Queen tot de spectaculaire filmmuziek van Harry Potter, uitgevoerd door één van Nederlands bekendste brassbands. En dat alles onder het motto:

BREXIT BRASS: THEY MAY LEAVE, BUT THEIR MUSIC REMAINS!

Het voorjaarsconcert wordt gegeven in theater 4-en-1 aan de Schepersweg 6a in Breukelen op zaterdag 23 maart om 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 in de voorverkoop (kaarten te bestellen via BBBreukelen@gmail.com) of € 15,00 aan de zaal. Gelet op de actuele ontwikkelingen is betaling in Engelse ponden helaas niet mogelijk.

U bent uiteraard ‘more than welcome’.

 

Graag tot ziens op 23 maart!

 

 

 

Wim den Uijl 60 jaar lid!

Tijdens ons voorjaarsconcert werd Wim den Uijl door onze voorzitter gehuldigd voor zijn 60-jarig jubileum bij onze vereniging!

 

 

 

 

Zaterdag 24 maart 2018: Voorjaarsconcert Brassband Breukelen

Brassband Breukelen o.l.v. Syde van der Ploeg geeft op 24 maart haar gebruikelijke voorjaarsconcert. Dit jaar doet zij dit in samenwerking met christelijke muziekvereniging de Bazuin Tzummarum onder leiding van Marten Miedema. De connectie tussen beide orkesten is dirigent Syde van der Ploeg. De Friese dirigent van Brassband Breukelen is woonachtig in Tzummarum en zelf muzikant bij De Bazuin. Brassband Breukelen heeft een afwisselend programma samengesteld met onder anderen de brassband klassieker 'The year of the dragon' van Philip Spark, filmmuziek uit 'Indiana Jones and the temple of Doom' van John Williams (arr. Ray Far), de soundtrack van 'A Beautiful mind' 'All love Can be' van James Horner (arr. Titus & Klaas v.d. Woude) en het flitsende 'Exaltation' van Andrew R Mackereth. Voor De Bazuin Tzummarum is het concert in Breukelen een try-out voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op 14 april in Drachten. De werken, die het orkest op de ONFK gaat spelen, zullen dan ook zeker op het programma staan. Beide orkesten gaan er een heerlijke muzikale avond van maken. Wij kijken er naar uit en hopen u hierbij welkom te mogen heten! Zaterdag 24 maart 2018, 
Theater 4 en 1, Schepersweg 6a, Breukelen. 
Aanvang 20.00 uur. Toegang €10,- 
voorverkoop/donateurs €8,- 
Voorverkoop via: bbbreukelen@gmail.com 
info: www.brassbandbreukelen.nl

24 juni 2017: Dubbelconcert met CMV De Bazuin, Tzummarum
Op zaterdag 24 juni zal Brassband Breukelen haar medewerking verlenen aan een concert met het fanfareorkest van De Bazuin uit Tzummarum en haar dirigent Marten Miedema. Brassband Breukelen zal onder leiding van haar uit Tzummarum afkomstige dirigent Syde van der Ploeg een interessant programma ten gehore brengen.
Centraal staat het door Steven Ponsford geschreven werk Turris Fortissima, dat 'sterkste toren' betekent. Dit verwijst naar de geschiedenis van de componist zijn thuisbasis, Plymouth (UK). Deze stad diende vroeger vaak als eerste verdedigingslinie van het Verenigd Koninkrijk, waar de vele overgebleven forten vandaag de dag nog van getuigen. De inwoners waren echter sterk overtuigd dat deze fysieke verdediging niks waard was zonder eens sterk geloof. Turris Fortissima verwijst naar het motto van deze stad: "Turris fortissima est nomen Jehovah" (de naam van Jehova is onze sterkste toren). Verschilllende thema's van bekende liederen, zoals "Ein Feste Burg", zijn hierin verwerkt.  

Verder staat ook Peter Grahams "Cossack Wedding Dance" van het in 2002 voor Black Dyke geschreven Call of the Cossacks, ter gelegenheid van het galaconcert op de Europese Brassband Kampioenschappen in Brussel dat jaar. Andere werken zijn het prachtige "Lament" uit MacBeth van Peter Meechan en het swingende "Sing Sing Sing" van Louis Prima, in een arrangement van Dan Price.

Het concert vindt plaats in De Klang in Tzummarum; entree is gratis. Het belooft een prachtig concert te worden!

10-3-2017

"Brass meets Pop"
Concert Brassband Breukelen en Popkoor Prestige

Het voorjaarsconcert van Brassband Breukelen staat dit jaar gepland
op zaterdag 1 april.

En nee, dit is geen grap!

De brassband heeft dit jaar gekozen voor een mix van brassbandmuziek en popmuziek met zang van Popkoor Prestige uit Amersfoort.

Op het programma van de brasssband staat Chivalry van Martin Ellerby en verder o.a. Godspeed, Sorry en It's a Sin. Het popkoor zal naast de nieuwste pop, rock en soulhits uit haar eigen
repertoire ook een aantal nummers samen met de brassband uitvoeren, zoals  'Rolling in the Deep' van Adele, 'You raise me up' en 'Hallelujah' van Leonard Cohen.

Wij hopen u te mogen begroeten op zaterdag 1 april 2017 in Theater 4 in 1, Schepersweg 6a, Breukelen, aanvang 20.00 uur!

Toegang € 10,-            Voorverkoop/ donateurs € 8,-             Kinderen € 4,-
Toegangskaart(en) zijn te reserveren via bbbreukelen@gmail.com
 

 

19-03-2016

Voorjaarsconcert Brassband Breukelen: Musicals & Brass

Afgelopen zaterdag hebben we met veel succes ons voorjaarsconcert gegeven. Samen met Maaike Widdershoven artiest en het kinderkoor van basisschool "De Schepershoek" hebben we ontzettend genoten van deze avond.

Fotografie: Marcel Mickers

 

14-11-2015
Nederlandse Brassband Kampioenschappen

Brassband Breukelen heeft op zaterdag 14 november 2015 in het Utrechtse TivoliVredenburg, o.l.v. Syde van der Ploeg, een 6e plaats gehaald in de 1e divisie. De band voerde het verplichte werk 'Sounds' van John Golland op zeer goede wijze uit. 

14-11-2015
Vacatures

1e Bariton
1e Hoorn
Es Bas
Slagwerkers

10-06-2015
Syde van der Ploeg nieuwe dirigent Brassband Breukelen

Op 10 juni 2015 werd Syde van der Ploeg geïnstalleerd als dirigent bij Brassband Breukelen. Na het Parkpodium Concert einde augustus zal hij in dienst treden bij de band.

22-12-2014
Kerstsamenzang Breukelen

De Kerstsamenzang in Breukelen werd zoals gebruikelijk gehouden in de Johannes de Doperkerk aan de Breukelse 

se Straatweg. Brassband Breukelen stond tijdens dit concert voor de laatste keer onder leiding van dirigent Kees Kramer. In de goed gevulde Johannes de Doper kerk kon het publiek niet alleen genieten van heel veel mooie kerstmuziek uitgevoerd door de band, maar ook van zangeres Denise van Eeuwijk die als soliste optrad. Vanzelfsprekend werd er ook ruimschoots een beroep gedaan op het vocale talent van het publiek zelf!

19-12-2014
Tentet Brassband Breukelen trad op tijdens de Lichtjesavond in Maarssen

Voor de tweede keer was een koperensemble van Brassband Breukelen aanwezig bij de sfeervolle Lichtjesavond in Maarssen. Op diverse locaties in het dorp speelde het ensemble bekende en iets minder bekende kerstliedjes.

05-12-2014
Een koperensemble van Brassband Breukelen trad op tijdens het bezoek van Sinterklaas aan Basisschool Schepershoek

Op 5 december was een koperensemble van Brassband Breukelen aanwezig tijdens het bezoek van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten aan Basisschool Schepershoek in de gemeente Stichtse Vecht. Tijdens het spelen van het gehele Sinterklaas repertoire werd het ensemble ook nog eens op cornet ondersteund door de Hoofd Muziekpiet van Sinterklaas.

02-11-2014
Brassband Breukelen behaald o.l.v. Kees Kramer een verdienstelijke 4e plaats tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen

Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op zaterdag 1 november 2014 in het Utrechtse TivoliVredenburg heeft Brassband Breukelen een zeer verdienstelijke 4e plaats behaald in de 1e Divisie. O.l.v. dirigent Kees Kramer speelde de band de verplichte testpiece 'Pursuing Horizons' van de Britse componist Dudley Bright op zeer goede wijze uit. De jury beloonde deze uitvoering uiteindelijk met een 4e plaats, waarmee de band behoorlijk tevreden kan zijn gezien het zware deelnemersveld. Het kampioenschap werd gewonnen door de Spijkerpakkenband uit Opsterland o.l.v. voormalig Brassband Breukelen dirigent Erik Janssen.
 

22-10-2014
Brassband Breukelen is op zoek naar twee slagwerkers!

Per 1 november 2014 heeft Brassband Breukelen twee vacatures in de slagwerkgroep. Wij zijn daarom dringend op zoek naar enthousiaste slagwerkers! Niet alleen allround slagwerkers, maar ook specialisten op specifieke slagwerkinstrumenten zijn van harte welkom! Ook jonge en enthousiaste muzikanten in opleiding zijn zeer welkom! Brassband Breukelen is bij uitstek een orkest waar je als leerling enorm veel kunt leren! Er is bovendien een zeer uitgebreid slagwerkinstrumentarium aanwezig!

Heb je interesse of wil je wat meer informatie? Wil je gewoon eens komen kijken en luisteren bij een repetitie van de band? Neem dan contact op via ons e-mailadres bbbreukelen@gmail.com

17-10-2014
Brassband Breukelen had een succesvolle try-out tijdens het Geneva Brassband Festival Midden Nederland

Maar liefst 6 brassbands waren tijdens het Geneva Brassband Festival Midden Nederland te horen met hun vertolking van het verplichte werk van de komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK). Ook Brassband Breukelen o.l.v. Kees Kramer was tijdens het nog jonge festival in het Amersfoortse Icoon Theater te horen met hun vertolking van 'Pursuing Horizons' van de componist Dudley Bright. Dit werk is de zogenaamde 'testpiece' van de 1e Divisie tijdens de NBK. Voor een try-out van dit werk kon de band zeer tevreden zijn! Naast dit werk werden ook de mars 'Army of the Nile' van Kenneth J. Alford en de 'Armenian Firedance' van Goff Richards uitgevoerd. 

18-07-2014

 

Erelid Teus Smits overleden

 

Op 15 juli 2014 is Brassband Breukelen Erelid Teus Smits overleden in de leeftijd van 83 jaar. Als euphonium speler en bestuurslid was Teus zeer actief binnen de vereniging. Zo was hij halverwege de jaren '60 nauw betrokken bij de overgang van fanfare orkest naar brassband en organiseerde hij tal van acties om deze overgang financieel mogelijk te maken. Teus was een zeer verdienstelijk euphonium speler en trouw lid. Ook na het beëindigen van zijn actief lidmaatschap bleef hij als erelid een zeer trouwe bezoeker van de concerten van de band.

Teus Smits zal worden begraven op maandag 21 juli a.s. op de Algemene Begraafplaats aan de Straatweg in Maarssen.

Voor meer informatie kunt u e-mailen naar het secretariaat van Brassband Breukelen (bbbreukelen@gmail.com).

20-6-2014

 

Nieuwe Website gelanceerd
Eindelijk is het zover! Brassband Breukelen heeft een nieuwe website! Two Visions (www.twovisions.nl) uit Utrecht maakte voor ons deze prachtige website waar we zeer blij mee zijn!