Afscheid Syde van der Ploeg

Na 5 jaar samenwerking met Brassband Breukelen zal Syde van der Ploeg aan het einde van dit jaar afscheid nemen als dirigent van de vereniging.

Brassband Breukelen kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met Syde van der Ploeg. Hij startte in 2015 als dirigent bij Brassband Breukelen. In de afgelopen jaren heeft Syde met veel enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band. Daarbij stond speelplezier, humor, hard werken en verbondenheid altijd hoog in het vaandel.

Onder leiding van Syde werden veel bijzondere concerten gegeven in de omgeving van Breukelen en ver daarbuiten. Hierbij valt te denken aan voorjaarconcerten met verscheidene gerenommeerde gastartiesten, de concerten in park Boom & Bosch en de zeer goed bezochte kerstconcerten in Koetshuis De Zadelhoff. Maar ook nam Syde samen met Brassband Breukelen aan verschillende wedstrijden en concoursen deel.

De komende periode gaan dirigent en band zich concentreren op een waardige afsluiting van de jarenlange samenwerking met nog enkele concerten. Ook zal Syde nog een rol vervullen bij ons op handen zijnde 100-jarig jubileumconcert. Daarnaast zal Brassband Breukelen een traject opstarten om een opvolger voor Syde van der Ploeg te vinden.